Algemene informatie
Ik bied ambulante (persoonlijke) begeleiding op locatie en daarnaast organiseer ik kort verblijf (logeerweekenden) voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen.
Mijn naam is Marieke. Voor meer informatie over mij kun je kijken bij het kopje “Wie ben ik” onderaan op de Homepage.
Ik denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen, ieder mens is uniek en heeft mooie eigen kwaliteiten. Door me te verplaatsen in de leefwereld van de cliënt en hen als persoon te benaderen, wordt er een vertrouwensband gecreëerd van waaruit we verder kunnen werken. Ik kijk graag naar wat iemand nog wel kan en help die talenten versterken.
Mijn benadering is altijd vanuit het positieve en met respect voor iedereen. Het doel is om de cliënten uiteindelijk zelfstandiger te laten worden en ik merk dat, door op deze manier te werken, er veel persoonlijke groei tot de mogelijkheden behoort, waardoor mijn cliënten steviger in de maatschappij komen te staan.
Ik werk via het Persoonsgebonden Budget (PGB) of Zorg in Natura. Uiteraard kun je ook eigen middelen inzetten om zorgverlening in te kopen. Ik werk onder andere als onderaannemer via Karin Wagteveld, Autismespecialist uit Harlingen. Karin Wagteveld is een ISO gecertificeerde zorginstelling uit Harlingen. Voor ambulante begeleiding kun je ook terecht bij Karin. Karin is gevestigd in Harlingen en ik in Gorredijk. Kijk voor meer informatie ook op www.karinwagteveld.nl
Ambulante begeleiding
Ik bied persoonlijke (ambulante) begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met ASS, AD(H)D, HSP, etc..
Tijdens de Ambulante begeleiding kan er worden gewerkt aan bijvoorbeeld:
Invulling van vrijetijdsbesteding
Het aanleren van vaardigheden
Eenmaal verworven vaardigheden leren inzetten in andere omgevingen
Stimuleren van sociale en emotionele vaardigheden
Zelfstandigheid en zelfverzekerdheid versterken
Ondersteuning en begeleiding bij de communicatie binnen een gezin of andere omgevingen
Ondersteuning en begeleiding bij sporten en/of bewegen
Ondersteuning en begeleiding bij het huishouden
Ondersteuning en begeleiding bij het boodschappen doen
Ondersteuning en begeleiding bij de dagstructuur
Ondersteuning en begeleiding bij het omgaan met bijvoorbeeld Autisme, HSP, PDD-NOS, etc.
Ondersteuning en begeleiding bij overige hulpvragen
Structuren, organiseren, plannen van verschillende doelen en activiteiten, zoals bijvoorbeeld huiswerk, sport, etc.
Je kunt je telefonisch of per e- mail aanmelden voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek (contactinfo onderaan deze pagina of onder het kopje “contact” op de Homepage). Hierna kan, na wederzijdse goedkeuring, een zorgcontract opgesteld worden. In overleg met de cliënt en eventueel de ouders worden samen de doelen vastgesteld, in een zorgleefplan verwerkt en geëvalueerd.
Kort verblijf
Uniek in Friesland zijn onze logeerweekenden!
Onze logeerweekenden zijn bedoeld voor kinderen en jongeren met Autisme, ADHD en/of HSP. Met een PGB, Zorg in Natura of eigen middelen kun je gebruik maken van onze diensten. In deze logeerweekenden is het de bedoeling dat de kinderen tot rust kunnen komen en werken we aan persoonlijke doelen. Ook kun je als ouder(s) even tot rust komen. We zullen in deze weekenden op een positieve manier werken aan doelen, individueel of in groepsverband. Welke doelen dit zijn, wordt met u besproken in het intakegesprek en verwerkt in een zorgplan. U kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende doelen: zelfstandigheid, zelfverzekerdheid, zelfvertrouwen, samenwerken, overleggen, omgaan met gevoelens, leren omgaan met anderen, etc.
Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren zich tijdens de logeerweekenden op allerlei vlakken ontwikkelen. Ontwikkeling is een positieve stap richting de toekomst! Naast de begeleiding bieden we de kinderen daarom ook afwisselende activiteiten. Zodat zij leren samenwerken, sociale vaardigheden leren, hobby’s en interesses kunnen ontwikkelen en zich (creatief) leren uiten.
Onze weekenden vinden plaats in woningen in verschillende plaatsen in Friesland. Dit doen we bewust om de kinderen te leren omgaan en te laten wennen aan nieuwe omgevingen en nieuwe situaties. In onze maatschappij zijn er immers ook vaak veranderingen. Er is altijd vaste begeleiding aanwezig tijdens de weekenden, dit is dan de basis voor het vertrouwen. We doen dit al een flink aantal jaren zo en we merken dat dit prima werkt en de kinderen zich steeds makkelijker kunnen aanpassen aan nieuwe omgevingen en situaties!
Begeleidingsintensiteit
Tijdens het gehele logeerweekend is er voldoende professionele begeleiding aanwezig.
Dieet
Mochten er specifieke wensen zijn rondom eten en/of drinken, horen we dit graag. Hier wordt dan rekening mee gehouden. Het kan bijvoorbeeld gaan om suiker, gluten, een dieet, etc.
Medicijnen
De verantwoordelijkheid van eventuele medicatie ligt bij de cliënt zelf. Wij kunnen medicatie wel op verzoek bewaren en aanreiken tijdens logeerweekenden. Wij werken met het “vier ogen principe”, het zogenaamde Baxter systeem. Ouders wordt gevraagd om niet meer medicatie mee te geven dan nodig is voor het weekend om eventueel misbruik te voorkomen.
Groepssamenstelling
We streven ernaar een passende groepssamenstelling te hanteren. Criteria hiervoor zijn de leeftijd, het niveau, het gedrag en de persoonlijke interesses van uw kind/jongere. Mocht u nog vragen hebben of wat meer informatie willen, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!
Uitsluitingscriteria
Wij hanteren uitsluitingscriteria. Dit uiteraard om de kwaliteit van zorg te waarborgen en daarnaast de veiligheid van haar medewerkers.
We hebben voor de zorgverlening uitsluitingscriteria vastgesteld. Cliënten met een zorgvraag die verband houdt met verpleging kunnen wij niet van dienst zijn, dit geldt ook voor cliënten die rolstoelgebonden zijn en gebruik willen maken van de logeerweekenden, hier zijn we niet op toegerust. We bieden enkel persoonlijke verzorging aan, als het gaat om toezicht en begeleiding bij wassen, haren kammen, douchen, aan,- en uitkleden en tanden poetsen aan niet rolstoelgeboden cliënten. We zijn daarnaast niet toegerust op het beheren van medicatie en de zorgverlening aan cliënten die niet in staat zijn het eigen beheer over medicatie te voeren. Cliënten die op welke mogelijke manier gebruik zouden moeten maken van vrijheidsbeperkende maatregelen zijn ook uitgesloten van deze vorm van zorgverlening.
Naast deze “harde” uitsluitingsgronden kijken we tijdens het intake gesprek samen met de mogelijke cliënt of de zorgvraag en de mogelijkheden onze zorgverlening bij elkaar passen. Cliënten met een gevoeligheid voor stelselmatig grensoverschrijdend gedrag en agressie passen niet binnen de logeeropvang.
Bij twijfel is het altijd mogelijk om een proefperiode af te spreken waarin gekeken wordt of de cliënt past binnen de groep.
Aanmelding
Je kunt je kind of jongere telefonisch of per e-mail aanmelden voor logeerweekenden en/of persoonlijke (ambulante) begeleiding. De contactgegevens vind je onderaan dit bericht of onder het kopje contact.
Een telefonisch onderhoud werkt het prettigst omdat in een gesprek de wederzijdse verwachtingen en mogelijkheden naar voren komen. Na goedkeuring van beide partijen volgt een intakegesprek. Een intakegesprek ofwel kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Na het intakegesprek kan, na goedkeuring van beide partijen, worden overgegaan tot het sluiten van een zorgovereenkomst en zal er een uitgebreid zorgplan gemaakt worden. Wij hebben altijd een kopie nodig van gestelde diagnoses en een kopie van de indicatie.
Mochten er nog vragen zijn, kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen!
Liefs, Marieke
06-55 695 106
info@praktijkmunayqi.nl
Ervaringen
Vanwege privacy redenen worden hier geen namen onder geschreven.
“Ik ben heel blij met Marieke haar hulp. Ze houdt me op de hoogte, geeft mij tips en ik merk dat (ook) zij heel goed weet wat ze doet. Ze weet goed hoe ze het aan moet pakken met mijn zoon en probeert hem een fijne schoolervaring te geven.
Anoniem”
Wat de logeerweekendkids over me zeggen:
“Je bent geweldig!” N.
“Je bent de leukste begeleidster die ik ooit heb gekend” S.